Zimska idila

Sastav Zimska idila

Popodne, negde oko pet sati poceo je da pada prvi sneg u mome kraju. Kako je zimski period nastupio, vec je uveliko na ulicama bio mrak.

Ne mogu reci da sam spavala, ali kako sam zavrsila sa svim svojim skolskim obavezama, odmarala sam uz televizor mazeci svoju macku koja mi je lezala u krilu. Znala sam da ce naredno jutro bili prelepo, i da cu sigurno uzivati u njemu. Kad budem kretala u skolu, jos ce biti jako rano i nece biti puno prolaznika. Pod narandzastim svetlima ulicnih svetiljki viece se sitne pahulje kako gusto veju, na ulicama nece biti prolaznika i ja cu sama prva gaziti tu stazu u snegu slusajuci tisinu i skripu snega pod mojim cizmama, a u daljini pred mojim ocima, sneg ce se na siromasnij svetlosti presijavati kao brilijanti.


Volim tu zimsku idilu koja me svako jutro saceka u isto vreme. Svaki drugi prolaznik koji bude krenuo svojim obavezama hodace tim istim putem kao i ja i gledajuci moje tragove u snegu, pitace se gde se to ta osoba tako rano zaputila, kao sto se i ja uvek pitam kad ugledam necije tragove u snegu u ranim jutarnjim satima.

Svako voli odredjeno godisnje doba, ali mislim da nijedno nema takav romantican naziv kao zimska idila. Ona zaista i jeste to.

Leave a comment

Your email address will not be published.