Zima u mojoj ulici sastav

Sastav na temu Zima u mojoj ulici. Najbolji sastavi za 6, 7, 8 i  9 razred osnovne skole. Napisane pismene vezbe po vasim zeljama i zahtevima.

Zima u mojoj ulici sastav

Zima u mojoj ulici je uvek prepoznatljiva. Kako smo ulica sa najvise male dece, svakako smo u zimskom periodu i jedna od najglasnijih.

Ne cini moju ulicu sneg toliko lepom koliko sva ta mladost koja pohrli u hladnocu kako bi se zabavila. Secam se kad sam i sama bila dosta mladja, zima i prvi sneg se zeljno iscekivala kako bismo se grudvali i klizali i uzivali u svemu sto sneg moze da pruzi.


Zurili smo sa obavljanjem svakodnevnih obaveza kako bismo se sto pre uvukli u tople skafandere i uz vrisku istrcavali napolje i tamo provodili sate i sate u snegu, sve dok nam se sama studen ne uvuce u kosti. Vracali smo se tek onda kada voda prodre i skafandere i zimsku garderobu i prodre do samog vesa. Dobijali bismo grdnju od roditelja i obecanje da vise necemo na sneg izlaziti, ali znali smo da je svaki novi dan nova sansa za zabavu u snegu i ove pretnje nas nikad nisu plasile. Danas na ulicama rade to neka nova druga deca, igraju se, kvase, smrzavaju i dobijaju pretnje od svojih roditelja. Ja sam sad malo mirnija, kad padne sneg pijem caj kraj prozora i posmatram decu u igri.


Sve je isto kao i uvek, i svaka zima u mojoj ulici uvek ce biti ista, samo ce uvek dolaziti neka nova deca, a radosti koju donosi sneg vracace se svake godine.

2 thoughts on “Zima u mojoj ulici sastav

Leave a comment

Your email address will not be published.