Tema Zima sastav za srpski jezik

Sastav na temu Zima za pismeni zadatak iz srpskog jezika. Vec su napisani ranije sastavi o zimi, ali ako zelite da imate vise tema koje govore o Zimi, snegu, pahuljama sve te pismene vezbe mozete procitati samo kod nas.

Zima

Polako dolazi zima, moje omiljeno godisnje doba zbog mnogo cega, a najvise zbog prirode koja prelepo izgleda u zimskom ruhu i tisine koja uspava grad.

Cini mi se da pre nisam toliko volela zimu kao sada, ali s godinama se menja sve pa valjda i ja sama, i sad vise uzivam utopljena u svom domu negde u blizini prozora dok posmatram pahulje i pustu ulicu mojeg kraja dok se para dize iz soljice u kojoj sam tek skuvala kafu sestri i sebi.


Uvek sam kao mladja vise volela leto i vrucine i cudila se svojoj starijoj sestri koja je uvek govorila da je zima pravo godisnje doba za ljude koji vole mir, i da je uvek lakse zgrejati se u hladnim danima nego rashladiti se na vrucini. Cesto sam se smejala ovim njenim izjavama ali sve vise shvatam njeno poimanje mira i spokoja, tisine i toplote doma koja je, cini mi se, naglasenija upravo onda kad nam dodje zima. Retki su prizori u prirodi koji vam ne oduzmu dah, bilo to snezno jutro sa ulicama obucenim u belo, ili guste pahulje koje lagano padaju pokraj ulicnih svetiljki i prave onaj snezni tepih koji skripi kad hodamo po njemu, a koj svi vole cuti.


Ne verujem da se mnogi imaju drugacije misljenje, a i ako imaju, sigurno ce ga vremenom promeniti kao i ja sto sam i uzivati u ovom zaista jedinstvenom godisnjem dobu.

9 thoughts on “Tema Zima sastav za srpski jezik

  1. Sastav je jako lep i nežan.Jdino mi se nesviđa to što je koristila ili koristio previše opisnih prideva.
    Pozdrav iz Sente
    Tamara 😀

Leave a comment

Your email address will not be published.