Sta je ono sto mi ne da mira

Sastav na temu Sta je ono sto mi ne da mira. Pročitajte i ostale nase sastave koje pisemo isključivo po vasim zeljama.

Sta je ono sto mi ne da mira – sastav

Nikad nisam voleo nepravdu. Vrlo cesto, gledajuci vesti ili citajuci novine, nepravda sprovedena na ljudima u meni je budila cudno osecanje da nikada u sustini necemo biti zasticeni.

Pa cak i u filmovima koje gledam, osecam veliki nemir kada vidim da neko neduzan strada ili snosi posledice za delo koje nije pocinio. Valjda su nam takva osecanja izostrena jer zivimo u vremenu kada i sami posmatramo tu istu nepravdu u mnogim aspektima zivota, od skolovanja do zaposlenja, u bankama, bolnicama i drugim institucijama, svedoci smo da nepotizam igra veliku ulogu i da ako imate materijalna sredstva, da ste pristali na svim mestima i da nikada necete morati da odgovarate za vecinu stvari koje ste pocinili bez obzira na ozbiljnost svojeg dela.


U zadnje vreme sam primetio da i u sortu ima nepravde, da moju zemlju nepravedno optuzuju ili da joj daju lice koje ona nikad nije imala. Prestao sam da citam novine i pratim informativne emisije jer sve vise stvari koje saznam narusavaju moj dusevni mir i spokoj. Lepe vesti se sve redje cuju i citaju, i lepo vreme mozete jos samo provesti u krugu svoje porodice.

Siguran sam da nisam jedini koji koji ima nesto sto narusava njegov mir, ili sa druge strane usadjuje strah. Svi mi imamo necim narusen dan u ovom modernom i brzom zivotu.

3 thoughts on “Sta je ono sto mi ne da mira

Leave a comment

Your email address will not be published.