Sastav za 7 razred Dan kojeg se secam

Dan kojeg se secam

Dan kojeg se secam i verovatno uvek i hocu, jeste dan kada sam prvi put krenuo u skolu i shvatio kakav ce mi zivot otprilike biti u narednim godinama, ako ne i celom zivotnom veku.

Tesko je biti najsitnije dete u porodici, pogotovo ako ste musko. Uvek sam bio medju slabijima, najnizi naravno da jesam bio, ali sam bio i najmrsaviji, izrazito nezne konstrukcije tela i crta lica sa krupnim plavim ocima. Sta drugo da kazem, nekad me je i majka nazivala svojom cerkom. Verujem da mozete pretpostaviti kako onda izgleda prvi susret sa nepoznatom sredinom za osobu kao sto sam ja, pogotovo ako u toj sredini vec prvi dan treba da se shvati ko ce biti najjaci, ko ce biti najsmesniji, najpametniji i naravno najslabiji.


U zavisnosti od toga kako vas okarakterisu moracete da narednih devet godina radite stvari koje se od vas ocekuju. Ja sam naravno, bar na prvi pogled, odmah pokazao da sam onaj najslabiji i da ce me narednih godina pratiti ruzne opaske kao i povremene batine od strane jacih. Morao sam se pokazati taj prvi dan. Odmah sam po ulasku na vrata shvatio ko je najjaci ali i ko je najlosiji koji ce se na meni dokazati. Sve je zavisilo od mene. Razredni siledzija mi se sigurnim korakom priblizio i odgurnu me jednom rukom rekavsi da u taj razred ne idu male devojcice tj. ja, ocekujuci da cu ustuknuti i izaci. Ja sam postupio drugacije. Svom snagom udario sam ga u stomak. Posle par minuta njegovog opravljanja od soka dobio sam postene batine, ali sam ostao zapamcen kao neko ko nema straha.


Vazni su dogadjaji koji vas celice u zivotu i uce na buduce dogadjaje, i ti dogadjaji nacesce odrede vasu buducnost i mnogo dalje od osnovne skole.

Leave a comment

Your email address will not be published.