Sastav Opis oca

Sastav Opis oca

Svako zamislja tudjeg oca kao osobu sa velikim brkovima, gustim obrvama i tamnim, dubokim ocima koje zrace toplotom.

Moj otac od svega toga ima samo guste obrve. Prosedi covek srednje visine sa licem prosaranim borama, prvo vam dokazuje da je prosao mnogo toga u zivotu i da je dosta proputovao. Oci su svete i tople ali i nasmejane okruzene borama kao da je veci deo svog zivota proveo ckiljeci u sunce. Od teskog rada, uglavnom je bio i ostao mrsav ali zilav i spretan u mnogim situacijama i nedacama. Ali fizicki izgled je nesto na cemu se ne bih zadrzavala jer vreme prolazi i moj otac sve vise stari i sve manje lici na osobu kakav je bio kad sam ga gledala detinjim ocima.


Medjutim postoje stvari koje se nisu na njemu promenile i koje nece nikada jer su one sustina njega. To je smeh i radost koju siri oko sebe. Uvek cete ga videti okruzenog prijateljima koji nestrpljivo cekaju neku novu salu ili anegdotu ili pak dogadjaj koji je proziveo dok je kao momak putovao svetom. Dosavsi sa sela dopustio je da u njemu zivot razvije ono najbolje i otvori oci taman toliko da razume vreme u kojem odrastaju njegova deca.


Svaki otac je u ocima njegove dece velik i snazan, i bez obzira na sve mane koje ima, cudno je to kako vidimo samo ono najbolje u njima kad nam neko trazi da ih opisemo u par reci.

4 thoughts on “Sastav Opis oca

Leave a comment

Your email address will not be published.