Sastav o hobiju

Sastav na temu Moj hobi napisan za sve one lijene koji ne vole da pisu sastave 🙂 Ako vam se ne svidi sastav probajte da ga sami napisete.

Sastav o hobiju

Otkad znam za sebe nisam imao klasican hobi. Djeca su skupljala sličice, razmjenjivali filmove i diskove sa igricama, pisali pjesme, crtali i bavili se ostalim hobijima koji su normlni za djecu naseg uzrasta.

Uzalud su me u kuci pokusavali zainteresovati za stare novčanice, za skupljanje stripova, za sviranje gitare i ostale normalne i pozeljne hobije. Ja sam imao hobi jedan jedini kojeg se nikada nisam mogao zasititi. Volio sam sastavljati i rastavljati stvari.


Odvrtati sve sarafe i ispitivati elemente svakojakih sprava. Interesovala me unutrasnjos i unutrasnjost svake sprave bi uvijek izglancao do savrsenstva jer se prasina odnekud uvijek uvlačila. Ovaj čudan hobi nikad nisam napustio iako su se budinili cak i doktora (psihijatra) nagovorili da popriča sa mnom. Ipak su se pomirili sa tim da sam drugaciji i da kao i ja da je i moj hobi drugaciji od ostalih.

Leave a comment

Your email address will not be published.