Sastav na temu Setnja kroz sumu

Setnja kroz sumu pismeni sastav na temu koja otkriva osecanja nasa dok se odvija setnja kroz prirodu ili kroz sumu. Pismeni sastavi sa opisima pejzaza, prirode, sume, dogadjaja, osjecanja samo kod nas besplatno. Najrazlicitije teme koje pokrivaju sve djake nebitno koji ste razred kod nas cete pronaci nesta sto ce vam sigurno trebati za skolu.

Setnja kroz sumu

Oduvek sam volela prirodu, ali kako zivim u ravnici koja nema puno posumljenih povrsina, tako nemam cesto priliku da uzivam u setnjama kroz sume.


Medjutim, jedna je eto ostala upecatljiva, bas zato sto je to postalo retko uzivanje za mene. Bila sam sa prijateljima na Fruskoj Gori za praznik i zaista sam uzivala u odmoru u takvoj prirodi. Nakon obilnog jela, kartanja i igranja odbojke sa prijateljima, resila sam sa svojom prijateljicom da prosetam kroz sumu kako bi se odmorile od ljudskog zamora. Krenule smo stazicom, koja je vodila sve dublje u sumu. Nisam se plasila, gde god da se okrenete mogli ste videti setace koji isto tako uzivaju u prirodi. U jednom trenutku, primetite samo to da vas okruzuje visoko drvece koje vam zaklanja pogled od svake civilizacije, paprat i travu, i zvuk ptica i insekata, kao i suvog lisca i grancica koje pucketaju pod tezinm mojeg tela. Uzivala sam, bila sam sa prijateljicom ali sve sto sam mogla cuti i videti bila je suma koja je duboko disala duboko i stvarala prijatan zamor koji umiruje i uspavljuje. Tek ponekad mogla sam da ugledam ostale pesake koji su isto tako cutali i uzivali u cistom vazduhu.


Vracala sam se kad god sam mogla, mislim da je to jedan od razloga zasto sam ostala pesak i vidim prirodu i sumu kao jedini odmor od gradske vreve.

6 thoughts on “Sastav na temu Setnja kroz sumu

  1. Mislim da je ovaj sastav bas lepo napisan ali jednostavno ovo nije dovoljno koliko god ovaj sastav bio lep on jednostavno nema tezinu tj. sadrzaj…ja sam nastavnica Srpskog jezika i mi nastavnici trazimo sastav koji ce ujedno biti i lep i imati sadrzaj.😊

Leave a comment

Your email address will not be published.