Sastav Moja kuca iz snova

Moja kuca iz snova sigurno ne bi bila neka visespratnica a definitivno ni stan u nekoj zgradi, jer da bi kuca bila iz snova mora imati dvoriste.

Svakako zamisljam svoju kucu kao prizemnicu koja zauzima veliku povrsinu. Kao i svaka gradnja male visine bila bi sa belom fasadom i drvenarijom ofarbanom u toplu braon boju koja podseca na cokoladu. Prozori bi bili veliki i prozracni i pustali bi ogromne kolicine svetlosti u moj dom. Sa dvorisne strane nalazila bi se velika osmougaona prostorija koja bi bila sva u staklu i koja bi sluzila kao trpezarija ili soba za boravak i odmor namenjena za citanje knjiga u dugim zimskim nocima.


Unutrasnjost bi bila ispunjena vedrim i svetlim bojama, sa minimumom sitnih predmeta koje zauzimaju prostor. Volim minimalizam i osim polica sa knjigama i zidovima prepunim slika ne vidim puno predmeta koji ukrasavaju moj dom. Sprat bi bio improvizovan i napravljen kao galerija koji bi bio uradjen u drvetu i krovni prozori bi bili jedini izvor svetlosti. Ne bih se trudila da odvojim spavacu dnevnu sobu od trpezarije ali bih to svakako ucinila sa kuhinjom. Sa dvorisne strane prostirala bi se veranda na kojoj bi bila garniitura nemenjena za odmaranje. I naravno ljubimac koji uzivao u tom dvoristu.

Cesto su se menjale moje zelje bar kad je izgled kuce u pitanju, ali neke stvari su valjda trajnog karaktera i sigurna sam da ce moja kuca iz snova izgledati upravo ovako.

2 thoughts on “Sastav Moja kuca iz snova

Leave a comment

Your email address will not be published.