Sastav Moja baka

Moja baka

Svako ima neku omiljenu licnost u svom zivotu a kod mene je to moja baka. Prosla je u zivotu zaista mnogo toga i zasluzuje da nekome bude uzor.

Samo neke stvari znam iz njene mladosti i to kao price koje su i njoj samoj ostale u secanju. Njih devetoro dece je ostalo bez majke i odgajala ih je njihova baka koja je i sama dozivela duboku starost. Rasla je u veoma teskim uslovima i novca nikada nije bilo. Cesto nam je pricala kako nikad nije zavrsila ni osnovnu skolu jer u ono vreme devojke nisu skolovanje. Pricala je kako je isla samo cetiri zime kod ucitelja sa ostalom siromasnom decom da nauci citati i pisati i brojeve.


Uvek je govorila da zavrsimo skole i ne budemo neuki kao sto je ona, a moram vam priznati, uvek sam je smatrala jednom od najpametnijih ljudi koje je zivot naucio sve pogotovo kako biti dobar i pravican covek. Kada se udala krenula jeu novi zivot sa muskarcem, tacnije mojim dedom, podjednako siromasnim kao i ona sto je bila i stekla sve sto ima. Cesto je umela da kaze, krenuli smo od dva tanjira i jednog kofera, a napravili smo tri kuce od kojih je poslednja kao skola, izrodili troje dece i dobili sedmoro unucadi. Vidite deco nista vam drugo ne treba, covek sve sam moze da stvori.

Ne postoji toliko papira koji moze nositi ricu o mojoj baki i njenom zivotu i trudu koji je ulozila u sve oko sebe. Ja samo mogu reci da sam ponosna sto me po njoj prepoznaju.

11 thoughts on “Sastav Moja baka

  1. Lepa,iskrena prica svaka cast. Medjutim,ceo sastav je prica iz detinjstva moje bake. To bi trebalo biti opis bake. Ja bih dodala izgled bake,njene osobine,prepricavala bih neku situaciju kada mi je pomogla..itd. Malo promasena tema. Umesto da ovo bude delic sastava pretvorio se u ceo sastav
    ,steta

  2. Dobar sastav u sustini. Sastav je lepo napisan samo na temu prica iz detinjstva moje bake a ne opis bake. Uvod? Ispravite ga!

  3. Uvod katastrofa. Zar svi sastavi moraju da pocnu svako ima svoje ono I ja imam svoje ono bla bla. Nigde nema opisa bake! Njen izgled,osobine…dajte malo prideva atributa priloskih odredba. Devojcica nije jasno I na lep nacin docarala ljubav prema baki. Ja baku volim najvise na svetu I kraj. Dobar sastav ali steta za,promasenu temu.

  4. Meni se svideo sastav i probudilo neko osecanje da sam ja uciteljica dala bi 5 za ovaj sastav svaka cast onome ko je napisao ovaj divan sastav

Leave a comment

Your email address will not be published.