Sastav Moj deda

Sastav na temu Moj Deda iz srpskog jezika za djake osnovne skole. Posto smo vec napisali pismeni rad Moja baka red je da napisemo i o dedi par reči.

Moj deda – opis lika

Kada me neko pita kako bih opisala svog dedu ne bih morala mnogo razmisljati. Uporedila bih ga sa Danilom Batom Stojkovicem i svi bi mogli zamisliti bar kako izgleda.

Naravno zamislite verziju ovog poznatog glumca sa malo prosedom kosom i bradom i imate lik mog dede bez nekog velikog odstupanja. Ono sto je specificno kod njega jeste njegov karakter koji je jako strog i pravican.


Celi svoj zivot radio je kao graditelj mostova i putovao je po celom svetu. U svom zivotu je video mnogo teskih i ruznih stvari, i znam da mi je mama uvek govorila kako se najvise plasio toga da ce se njegovoj deci desiti nesto lose. Zato je njegova briga vrlo cesto u tudjim ocima izgledala kao strogost i gomila zabrana. Svi su ga smatrali jako vrednim. Moram priznati da ni ja sama ne pamtim dane kada sam dolazila kod bake i deke i zaticala ih kako sede. Deda je uvek obavljao nesto u svojoj radionici, cak i kad se tesko razboleo, rad je bio njegov ventil za sve tegobe pa i same bolesti. I dan danas umeju ljudi da kazu kako je njegova porodica postigla mnogo zahvaljujuci njegovom karakteru i stavu.


Ja ga pamtim po drugim stvarima. Dok je bio ziv, umela sam prici i poljubiti ga u glavu. Volela sam miris i mekocu njegove kose neuobicajeno negovane za ljude njegovih godina.

One thought on “Sastav Moj deda

Leave a comment

Your email address will not be published.