Prve pahulje sastav

Prve pahulje sastav iz srpskog jezika. Najveci izbor tema i sastava za srednju i osnovnu skolu. Nadamo se da ce vam se svideti nas sastav na temu Prve pahulje.

Prve pahulje

Sedim kraj prozora i pri svetlosti lampe učim za kontrolni. U sobi je mrak kako ne bi ometao vec umornu mi sestru koja rano krece na posao.

Pored zamucenih sitnih slova u knjizi, kroz prozor se pruza pogled na moju bastu i veliko drevo kajcije u njenom sredistu.mogla sam u kostima da osetim studen koja je gusila polje. Grane drveta je stajalo nepomicno kao da na taj nacin pokusava da zimu prevari da je vec odavno mrtvo i da je njega najlakse zaobici.


Tisina se prolamala mojim dvoriste obasjanim neobicnom mesecinom toliko jakom da ste mogli razaznati svaku biljku koja je krasila moj vrt. U tom trenutku, u svoj toj tisini pocele su da padaju prve pahulje, jedna po jedna, polako i proredjeno da bi nakon toga sve vise vise ubrzavale i postajale sve gusce. Ugasila sam lampu i nepomicno stajala kraj prozora i posmatrala ples prvih pahulja. Lagani vetar ih je kovitlao taman toliko da ne padaju pravolinijski i samim tim je uneo lepu zivost u sav taj prizor. Velikom brzinom, trava je postajala sve belja i belja, dok se i poslednja travka nije izgubila iz mog vida. Nisam ni shvatila kojom brzinom i jacinom pada sneg je se kompletna predstava odigrala u svega nekoliko minuta. Jedino sto mi je preostalo bilo je da legnem u topao krevet.


Nisam dugo zaspala te noci, s nestrpljenjem sam cekala zvuk budilnika koji ce me izvesti u jos mracno jutro i sprovesti kroz bele nanose snega sve do prve stanice.

2 thoughts on “Prve pahulje sastav

Leave a comment

Your email address will not be published.