Pao je prvi sneg

Pao je prvi sneg sastav iz srpskog jezika za osnovnu. Najbolji literarni radovi samo kod nas. Sastavi o zimi i belim pahuljama. Uzivajte u citanju sastava.

Pao je prvi sneg

Sasvim lagano i ocekivano, pao je i prvi sneg u mom gradu. Kao i svake godine, koliko od da smo se spemali, docekali smo ga nespremni i pomalo iznenadjeni njegovom pojavom.

Ne znam jeste li to primetili, ali sneg uvek pocne da pada nocu kada niko ne gleda i onda vas iznenadi ujutru kad ustanete iz toplog kreveta i kroz prozor uocite snezni pokrivac po celom svom gradu.


Tako je i ovaj put zeleo da se usunja necujno i da ga niko ne primeti, ali zahvaljujuci mojoj nesanici ovog puta mi nije promakao. Kako nocu temperatura padne najnize stvaraju se idealni uslovi za sneg. Pila sam caj kraj prozora i proletela je prva pahulja sasvim tiho gotovo i ne primetno. Za njom su padale i ostale, sve brze i breze dok polje nije postalo pozorisna scena ovog fascinantnog plesa. Bivale su sve gusce i vece a kako vetar nije duvao, padale su ravnomerno i polako, lagano se vijoreci. Uzivala sam nepomicno, plaseci se da cu bilo kojim naglim pokretom poremetiti sliku koja se pruzala pred mojim ocima.

Nisam dugo ostala budna, ubrzo nakon toga sam zaspala prizeljkujuci onaj beli pejzaz za koji sam znala da ce me sacekati kad ustanem. I vec sam tada znala, sutra cu prvo prici prozoru kad ustanem.

Leave a comment

Your email address will not be published.