O cemu mastam, a sta mi se dogadja

Sastav o cemu mastam, a sta mi se dogadje je djelo učenika 8 razreda osnovne skole koji nam je poslao ovaj rad. Sastav nije potpisan pa ne znamo ko ga je napisao. Ovaj sastav je isti kao i tema O cemu sanjam ili Sta sanjam, a sta mi se dogadja samo je u pitanju varijacija naslova teme.

O čemu mastam, a šta mi se dogadja

Ne postoji čovjek koji bar jednom nije zatvorio oči i zamišljao svijet malo drugačijim nego što jeste. Svi mi imamo neke želje, maštarije, ali se često umiješe stvarnost i “preduzme” sve u svoje ruke.

Kada sam bila mlađa , maštala sam o tome da budem vila, princeza, da mogu da letim… Međutim, kako je vrijeme odmicalo, shvatala sam da mi se takve želje neće ostvariti i da moje želje moraju da budu realnije. Svakodnevno slušam ljude oko sebe kako govore da su oduvjek maštali o tome da budu slikari, muzičari, umjetnici, ali da nisu bili finansiski obezbijeđeni.

Slušajući te priče stalno sam se pitala zasšto stvarnost svugdje “zabada nos”. U takvom okruženju, vrlo brzo sam smanjila svoja očekivanja. Međutim i ja sam čovjek i maštam o raznim stvarima… Moja velika želja je da postanem glumica. Idući za svojim ciljem, pohađala sam školu glume. Milslila sam da je to ono pravo i da tim putem treba da idem, ali me je realnost pobijedila” u trci. Škola glume se zatvorila radi nemogućnosti plaćanja prostora. Nakon toga pomirila sam se sa činjenicom da će stvarnost uvijek pokušavati da mi “pomrsi konce”. Kada slušam glumce, pjevače, umjetnike i kada kažu da žive svoj san, u meni se probudi mali plamen nade da ako nešto dovoljno želim, možda mi se to i ostvari!


Zato predlažem ljudima da maštaju, ali da ne žele nemoguće. Nemojte da se ljutite ako nekada na ispadnu stvari onakvim kakvim ih želite. Upamtite da život ne bi bio život, pun sreće, tuge, patnje, ljubavi, kada bi sve bilo savršeno!

Leave a comment

Your email address will not be published.