Niko me tada nije razumeo

Niko me tada nije razumeo – sastav

Kada ste tinejdzer cesto imate utisak da vas niko ne razume i da su vasi problemi veci nego sto zaista jesu, kao i to da su verovatno problem iz kojeg necete naci izlaz.

Ljudi, pogotovo deca, imaju taj obicaj da problem sa kojim se suocavaju preuvelicaju do granica neprepoznatljivosti ali isto tako i da zive u ubedjenju da im niko ne moze ili nece pomoci da takav problem rese. Danas mi taj mali incident i ne deluje tako strasno i vidim mnoge nacine da ga sam resim, ali mi se tada cinilo da me niko nece razumeti ni pomoci. Imao sam svega 13 godina i nisam bio osoba koja je bila ucentru paznje.


Bio sam povucen i stidljiv i vrlo cesto pokoran kada su jaci od mene zahtevali nesto. Medju drustvom sa kojim sam se cesto druzio bio je i krupni decak koji je voleo da me bije. Iz obicnog koskanja koje je bilo sala u drustvu, udarci i batine su postajali sve cesci i bolniji a ja sam samo cutao, stideci se toga sto sam predmet necijeg zlostavljanja. Vremenom sam prestao da izlazim iz kuce i da se druzim sa drugom decom strahujuci da bi to mogli i drugi da rade, a i ocene u skoli su pocele da se kvare. Na casu fizickog sam lagao da zaboravljam opremu kako drugi ne bi primetili modrice.


Sada vidim mnoge nacine na koje sam mogao resiti taj nemili dogadjaj u svom detinjstvu, ali pre svega moram priznati da me tada niko nije razumeo samo zato sto nisam bio spreman potraziti razumevanje druge osobe.

One thought on “Niko me tada nije razumeo

Leave a comment

Your email address will not be published.