Naucnik kojem se divim

Naucnik kojem se divim sastav za srednju skolu za srpski jezik. Tema naucnik se najcesce radi u trecem srednje ali zavisi od skole do skole. Teme variraju Osoba kojoj se divim ili Naučnik kome se divim su najčesće. Ovu temu mozete iskoristiti i za ovu prvu navedenu temu. Nadamo se da ce vam se svideti sastav.

Naucnik kojem se divim

Od svih naucnika kojima se divim, moram priznati da je Albert Ajnstajn, ali ne toliko zbog njegovih otkrica koliko zbog cinjenice da je bio u braku sa Milevom Ajnstajn, koja je takodje bila fizicar.


Kazu da iza svakog uspesnog muskarca stoji sposobna zena i to svakako jeste tako. Iza ovog naucnika stajala je zena obrazoovana koliko i on sam i pitanje je samo koliko su ideje i otkrica koja je napravio zaista njegova a ne Milevina, ali to je neka sasvim druga prica. Sva otkrica koja je napravio bila su zasnovana na njegovoj ideji da se poboljsa svet koji naseljavamo. Iako otkrice nuklearne bombe ne pripisuju licno njemu, mnogi ga smatraju ocem ove ideje i samog otkrica. Ono sto mi se dopalo kod njega jeste svakako borba da se spreci upotreba nuklearne bombe i njegova borba i kampanja koju je vodio protiv Hitlera u vreme Drugog svetskog rata. Upravo u toj borbi napustio je Nemacku i otisao u Ameriku gde je jako dugo radio sa americkim naucnicima na raznim institutima. Nije ostao nazalost sa Milevom u braku, umro je kao usamljeni covek koji je dosta doprineo svetu i vremenu u kojem je ziveo ali koji nije od njega dobio ono sto je zeleo.


Daleko od toga da je jedini naucnik kojem se divim, tu su i Marija i Pjer Kiri kao i Nikola Tesla koji su svojom genijalnoscu doprineli modernizaciji ovog sveta.

Leave a comment

Your email address will not be published.