Moja zemlja u mom srcu

Sastav Moja zemlja u mom srcu

Tesko je reci da neko ne voli svoju zemlju i da je ne cuva u sebi. Svi oni koji i odu, na kraju se vrate tamo gde su im koreni.

Ja sam jos mlada da razmisljam na takav nacin, ali sam vec sad sigurna da zivim u najlepsoj zemlji na svetu. Ne govorim ovo zbog zbog uredjenja drzave ili politickog sistema, jer je los kao i u svim drugim zemljama. Govorim to zbog njenog izgleda, lepote, i svih prirodnih bogatstava koje ima i koje nam nesebicno daje. Kako da je ne cuvate u srcu, kad smo mi u njenom stalno. Gde god da krenete, njena plodna zemlja vam daje nepregledno zelenilo i sume bilo da su u pitanju planine ili ravnice, a tek njene njive, psenica i suncokret, kad zazlate prostor dokle vam pogled doseze.


I svi se iz daljine pitaju, gde je ta mala zemlja u kojoj ja zivim i traze je na karti. A svi znamo da one najvrednije stvari ne mozete naci na veliko, da su vrlo cesto male i neupadljive, i da sve dok ih ne posedujete ne znate koliko u stvari vrede.

Niko nije dosao ovde i otisao razocaran, jer bez obzira jeste li mladi ili stari, sigurna sam da vam moja zemlja moze pruziti nesto sto necete zaboraviti.

7 thoughts on “Moja zemlja u mom srcu

  1. Voleo bih da mogu da pisem o ovome,ali nemogu,jer me ne zanima nasa zemlja,ona je lepa,ali…korupiranost je katastrofa u nasoj zemlji.Iskreno,vise mi se zivi u NY nego u Nisu 😛 Sutra imam test,ali nzm o cemu da pisem,pretrazujem internet ceo dan :/

  2. pa nebi bas tako rekao o Srbija nije bas toliko sjajna i bajna pa da toliko pisem o njoj napisao bi malo sazetiji sastav

Leave a comment

Your email address will not be published.