Moj razred

Moj razred pismeni sastav iz srpskog jezika. Samo kod nas procitajte najbolje sastave za skolu. Sastave pisemo po vasim zeljama. Vi nam kazete koju temu zelite da napisemo i za koji razred vam je sastav potreban i istog dana objavljujemo upravo temu koju ste vi zahtjevali.

Sastav Moj Razred

Kao i svakii drugi razred, i moj je ispunjen ljudima razlicitih karaktera. Ucionica nam je nalozila da sedimo u tri reda, a nastavnica kako i sa kim.

Sama pedagogija nalaze da u prvim klupama sede oni nemirniji ucenici kako bi bili blize nastavniku a i kako bi se lakse uticalo na njihove nestasluke. To dovodi do toga da svi bolji ucenici sede u zadnjim klupama i razvijaju svoju nestasnu stranu nesmeteno, dokle god to mogu da obavljaju tiho i bez ometanja casa.


Nisam bas sigurna ima li ovaj sistem nekog boljeg ucinka ali se u mom odeljenju svakako nije pokazala kao ucinkovita. Oni koji su bili nemirni takvi su i ostali, oni koji su bili dobri pokvarili su se, a nastavnici su dobili vecu glavobolju nego sto su imali na samom pocetku. Moje odeljenje sabira u sebi najinteresantnije i najcudnije ljude na svetu. Da nam nije nametnuto da sedimo u odeljenju tesko da bi se ova cudna druzina sama od sebe sastala. Od onih mirnih i krajnje povucenih, preko mirnih i inteligentnih koji drze stubove odeljenja pa sve do onih nemirnih i jakih koji ulivaju sigurnost u zajednicu da nas spoljasnji uticaji nece napasti, predstavljamo savrsen sklop koji bi svakog nastavnika doveo do ivice nervnog sloma.


Vecina odeljenja se s vremenom raspadne, kako skolovanje tece dalje, i sigurna sam da ce mi ova odeljenska disharmonija jednog dana nedostajati.

One thought on “Moj razred

Leave a comment

Your email address will not be published.