Moj letnji raspust sastav

Sastav na temu Moj letnji raspust za osnovnu ili srednju školu. Nadam se da ce sastav biti dobar i za jedne i za druge. Ova tema se cesto zadaje na početku školske godine tako da mislim da ce biti vas dosta kojima ce ova tema koristiti.

Moj letnji raspust

Uvek kada sunce je u svom najvecem sjaju, kao da u čoveku krv uzavri i želi odjednom sve. Razmišlja drugačije i letnji raspust često donese događaje koje se ni u jedno drugo godišnje doba ne bi desili već samo preko ljeta.


Nikad me neće utešiti misao Đorđa Balaševića da su sve prave ljubavi tužne. Ugledao sam je na plaži. Vidio sam i ona mene. Znao sam šta će biti. Osmeh pa još koji i poljubac u moru na suncu koji muti misao i donosi lude ideje o neverovatnoj ljubavi za celi život, o jednoj jedinoj baš njoj koja mi je ponudila usne i koja me ljubila kao nijedna do sada. Znao sam. Zaljubio sam se. Pričala je gluposti kao i ja. Smejala se glupostima mojim i ja njenim. Kupio sam prsten. Ljeto donese misli neverovatne kažem vam ja. Znam ja sve. Mlad sam, sve prolazi, ljetnja ljubav i šta ako se ljubi kao nijedna pre. Sve ima kraj, pa i ljetnji raspust, pa i ljubav. Sve prave su ljubavi tuzne. Nema on pojma. Voleću je zauvek. Čekaću s nestrpljenjem sledeće leto. Da je opet vidim, poljubim i izmamim osmeh.


Što je najgore znam, doći će i sledeći ljetnji raspust, ponijeću nadu sa sobom na more, čekaću opet taj dan da joj poljubim od mora slane usne, ali ona neće doći i opet ću slušati Balaševića i znaću da su sve prave ljubavi tužne.

Leave a comment

Your email address will not be published.