Miris proljeca

Sastav na temu Miris proljeca. Stiglo je proljece a sa njim i teme koje profesori i nastavnici zadaju za sastave. Skoro svaki razred pise sastav o proljecu. Da bi pokrili sto vise tema mi ćemo za vas postaviti vise različitih sastava koji će biti na raznorazne teme o proljeću. Valjda ce vam se bar neka tema svidjeti. Najčešće naglasimo za koji je razred koji rad, ali to ne mora nista da znači, bez obzira da li pise za 5 ili sedmi razred, vi procitajte sastav i vidite da li vam se svidja.

Sastav Miris proljeca
Napokon dugo iščekivano proljeće!

Osim što se mijenja moja garderoba, mijenja se i pogled kroz prozor. Ona velika kuća do moje zgrade više se ni ne vidi od procvjetale krošnje, a park je pun zaigrane djece. Susjedi stalno zvone na vrata i mole za lijekove protiv alergija kojih moja mama ima na pretek.


Svi jedva čekamo prve jagode i trešnje. Dok se neki bezbrižno igraju mi samo možemo slušati njihove vesele poklike kroz školske prozore. Proljeće nam daje nadu da je školska godina pri kraju. Najbolje od svega je to što se približava moj rođendan. Svi smo opušteniji, izlazimo u šetnje, uživamo na suncu…

Na putu do škole uberemo tratinčicu i nasmijemo se jer proljeće u našim srcima budi samo radost.

Nadamo se da vam se svidjaju nasi pismeni sastavi. Ukoliko zelite posaljite i vi vase pismene radove i podijelite ih sa drugima.

One thought on “Miris proljeca

Leave a comment

Your email address will not be published.