Jedna moja draga stvar

Sastav – Jedna moja draga stvar

U najdraze stvari koje posedujemo cesto se ubraja neka novcano bezvredna stvar, stara dugi niz godina koja jedva odrzava svoj predjasnji izgled.

U moje omiljene stvari ubraja se stari dzemper koji mi je isplela moja baka jos dok sam bila mala. Ne mogu da kazem da je i dalje mek kao nekad i boje nisu vise zivopisne kao pre, ali ljubav moje bake prema meni upletena je u svaku nit i cvoric tog dzempera, i cini mi se da s vremenom, postaje mi sve drazi i vrednji i sve je toplije u njemu i pogled na svet lepsi i bezbrizniji. U hladnim danima, kad mi je potrebna komotnost i sigurnost moga doma zamislim sebe u tom dzemperu kako pije caj i grejem se pored peci dok se svi bezbrizno oko mene bave svojim posovima, a ja ih samo u tisini posmatram i uzivam u sitnim stvarima koje su mu date na dar. Svesna sam da nazalost nece moci vecno da traje taj moj vec stari dzemper, ali moci cu uvek da ga cuvam bar kao podsetnika na ovakve dane kad su mi male stvari mogle pruziti sigurnost.


Postoje ljudi koji se ne vezuju emotivno za bezvredne premete, ali cini mi se da cu do svoje starosti skupiti punu kutiju cestitki i olovki sa kojima sam polagala ispite, jer samo stvari kojima ne mozete odrediti vrednost u novcu zaista i vrede.

Leave a comment

Your email address will not be published.