Jedan plemeniti postupak pismeni zadatak

Pismeni zadatak na temu Jedan plemeniti postupak. Pročitajte i ostale pismene radove i sastave napisane po vasim zeljama.

Jedan plemeniti postupak

Ne mogu se setiti nekog svog plemenitog postupka, nisam sigurna cak ni da sam nekad ucinila dobro obicno delo bez ocekivanja makar male zahvalnosti od druge strane.

Moze li se ijedan postupak za koji ocekujemo neku protivuslugu reci da je plemenito delo. Mislim da ne mozemo. Zato nisam sigurna da mogu izdvojiti ijedan licno svoj postupak koji bi se mogao nazvati plemenitim. Mozda bih mogla da se setim nekog postupka ucinjenog od strane nekog drugog. Jednom prilikom pricala mi je draga osoba kako je ucinila jedno dobro delo. Ali bilo je povedeno i podstaknuto njenim nemirom i griom savesti.


Jednom prilikom joj je prisla jedna starica da je zamoli za nesto para, ali kako je zurila ona je prosla samo namrgodjenog lica pored jadne starice videvsi samo iskren i tuzan pogled u njenim ocima. Nakon kratkog vremena kada je prosla nervoza shvatila je svoju nezajazljivost i surovost. Pokusala je da pronadje tu istu staricu u okolini stanice ali nje vise nije bilo. Vratila se kuci tuzna sa mislima usmerenim ka jadnoj baki. Osecala je jaku grizu savesti, danima je razmisljala o tome da je mogla biti blaza prema jadnoj zeni. Nakon nekoliko dana setajuci kroz grad videla je istu staricu kako ide prema njoj, ubrzala je koraka vadeci novcanik iz torbe i bez reci stala pred staricu i pruzila joj novac.

Starica je samo pogledala i izgovorila kako je gladna i produzila dalje.

Jeste ovo plemenito delo ali ne mogu reci da je ucinjeno cista srca jer je trebalo da umiri savest jedne osobe. Ima li plemenitog i nesebicnog dela.

2 thoughts on “Jedan plemeniti postupak pismeni zadatak

Leave a comment

Your email address will not be published.