Drugarstvo sastav

Sastav o drugarstvu ili tema prijateljstvo kako vam draze. Sastav je napisao Milan iz Nisa.

Drugarstvo

Svako zna da je drugarstvo najvaznija pojava u drustvu. Covek je drustveno bice, sve sposobnosti koje su mu date, imaju smisao samo onda kada ima sa nekim da ih podeli.

Ne mora pod obavezno to da bude samo drugarstvo medju ljudima, vec i izmedju coveka i zivotinje. Bitno je samo da se razumeju, i da znaju da emocije koje gaje jedno prema drugom da su iskrene. Zato cesto kazu kako je pas covekov najbolji prijatelj. Mozda ne mogu da razgovaraju ali mogu iskazati osecanja na neki drugi nacin i privrzenost.


Naravno, ako je drugarstvo medju ljudima, sve te lepe osecaje koje razmenjujemo, upotpunjujemo recima razumevanja, podrske i ljubavi. Najvaznija pojava u drustvu ili bilo kojoj zajednici je da postoji razumevanje medju clanovima, a ako ima razumevanja onda se tu stvara i drugarstvo. Lepo je to sto i sami vidimo da je jedna od prvih stvari koje mala deca pocinju da dozivljavaju upravo privrzenost odredjenoj osobi istog uzrasta. Od najranijih dana, u parkovima pronalazimo vrsnjake sa kojima se razumemo ili smatramo da nas na neki nacin upotpunjuju ili jednostavno da se uklapaju sa onim sto i nas zanima.


Puno ljudi smatra da drugarstvo prestaje i nazalost malo njih odrzi veze sa ljudima sa kojima su nekad bili bliski, ali samo ona prijateljstva koja su se odrzala uprkos godinama ili sitnim nesporazumima ima najvecu vrednost.

Leave a comment

Your email address will not be published.